В община Казанлък засилват контрола на противоепидемичните мерки

24
Участниците в заседанието на Общинския кризисен щаб

Маски ще се носят на всички закрити обществени места

Решение за засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки взе на заседанието си днес Общинският кризисен щаб в Казанлък. Поводът бе прогресивното разпространение и нарастващият брой заразени в община Казанлък. По данни на Националния информационен център за случаите с СОVID-19 в понеделник тази седмица са отчетени 6, а във вторник 10 положителни случаи в общината.

Кризисният щаб взе решение общински служители да засилят контрола по спазване на противоепидемичните мерки в публични институции, търговски обекти, пазари, обществен транспорт и публични места на територията на цялата община.

От местния щаб призовават гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед РД-01-548/30.09.2020 г. и Заповед РД-01-603/13.10.2020 г., в които поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо устата и носа на всички открити обществени места, е препоръчително, а на всички закрити обществени места, в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, търговски обекти, административни центрове и други, е задължително.

Срещата протече в съкратен формат предвид спазването на противоепидемичните мерки. От Общинския кризисен щаб призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки и отговорно отношение към собственото си здраве и това на другите.

(СН)