В Казанлък сториха поклон пред граждани и фирми, протегнали ръка в пандемичната 2020 г

149

На брега на язовир „Копринка“ в Деня на Съединението на България от името на кмета на Казанлък Галина Стоянова, председателя на Общинския съвет Николай Златанов и управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова бяха връчени благодарствени грамоти „в знак на дълбока признателност“ на над 100 граждани и фирми, подпомогнали с финансови средства и консумативи работата на медиците на първа линия, пациентите и хора в нужда по време на пандемията през 2020 година. „Да се направи някому добро, се оказва най-смелата постъпка, най-щедрия акт на милосърдие!“, посочиха организаторите на тържествената вечер от Община Казанлък.

„Направихме тази тържествена церемония, защото за доброто трябва да се благодари! Всеки, който е научил думата „Благодаря!“, вече е добър човек. Но доброто трябва и да възпитава, и да бъде следвано, а примерът сте Вие! Община Казанлък е правила и защитава много каузи, които заслужават своята подкрепа“, заяви кметът на Казанлък, припомняйки за набирането на средства за колежа към Технически университет – София, спортния и културния календар на Общината… „Но този път ставаше дума за спасяване на човешки животи! За родолюбието, за усилията, за грижата – поклон и благодарност!“, допълни кметът на Казанлък.

По време на церемонията Галина Стоянова изказа признателност към управителя на казанлъшката болница д-р Маналова за организацията на целия процес по лекуване на болни от COVID-19, към директора на ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък, д-р Красимир Пейчев, за усилията и смелостта в опазването на човешкото здраве в пандемични условия и преди всичко на фирмите и хората, протегнали ръка в пандемичната 2020 г. „Тогава ние, в Общината, бяхме заедно. И сега сме заедно! Благодарим на нашето голямо семейство! Благодаря Ви за доброто!“, подчерта Галина Стоянова и поднесе символичен поклон на Доброто от всички в Казанлък.

„Аз съм сигурен, че даренията, които направихме за казанлъшката болница, имаха определен резултат! Добрият дух, който вложихме към болницата, се превъплъщава в по-добро отношение към пациентите“, коментира изпълнителният директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев. „Нашата „малка държава“ е Община Казанлък и тя се развива добре, Вие знаете! Аз съм сигурен, че ще продължим да даряваме! Важното е „Държавата“ ни тук – Община Казанлък, да продължава да дарява на всички нас!“, заяви в словото си Николай Ибушев.

(СН)