В Казанлък погребаха жертвите на двойното убийство

70
Металната решетка на апартамент 101 в блок 15 и във вторник беше запечатана с полицейска лепенка

В рамките на само едно денонощие бяха погребани телата на убитите хазяин и наемател, които бяха намерени в апартамент 101 на блок 15 в казанлъшкия квартал „Източен“ малко след полунощ на 15 юни.

44-годишният собственик на жилището Жельо Александров е бил изпратен до гробищата в мъглижкото село Ветрен от майка си Пенка, която е дългогодишен председател на местната земеделска кооперация, сестра си, роднини и приятели.

За погребението на 36-годишния Николай Стефанович, който по документи е гражданин на Украйна, се погрижил баща му, в последния момент пристигнала и майка му.

Според предварителните данни от аутопсията на телата и при двамата смъртта е в резултат на множество прободни рани в гърдите и последвалата остра кръвозагуба. Предполага се, че пръв е издъхнал Александров, минути по-късно е настъпил леталният изход за Стефанович. Украинският гражданин е успял на финала на живота си да набере от мобилния си апарат спешния телефон 112 и да съобщи в полицията за кървавата трагедия в гарсониерата на втория етаж в 8-етажната панелна кооперация.

От Окръжна прокуратура – Стара Загора, са образували разследване по член 116, ал. 1, т. 4 от НК за убийство на повече от едно лице, тепърва ще се извършват множество съдебно-медицински експертизи, все още не била отхвърлена и версията за наличие на трето лице в гарсониерата. При пристигането на полицаите малко след полунощ на 15 юни входната врата на апартамента е била заключена, ключът е бил от вътрешната страна, разказаха очевидци на наложилото се разбиване. Според тях затворени били и прозорците на гарсониерата, а кучето на наемателя, расов пес от породата Дого аржентино, бил вързан с каишка в коридорчето. Съседи отрекоха първоначалната информация, че кучето е нахапало лицето на Александров и го е обезобразило. То е настанено в общинския приют за бездомни животни, откъдето се надяват скоро да се появи осиновител.

Съседи от вход А на блок 15 научиха от журналисти за извършените погребения, никой не се нае да коментира каква е възможната причина двамата мъже да влязат в кървава схватка след солидната почерпка, която преди това са си устроили. Според повечето възможно било по-младият Николай да е изпаднал в някакво мрачно настроение под въздействие на алкохола. И преди това е имало случаи, когато споделял, че повече не му се живее.

„Един Господ знае какво е станало, двамата отнесоха тайната си в гробищата. Станалото – станало, за мъртвите или добро, или нищо…“, отрони възрастна жена, която остави цвете пред заключената решетъчна врата на апартамент 101 във вторник.

Христо ХРИСТОВ