В Индустриална зона „Загоре“ строят нов завод за фолиа

1635
Строителната площадка за новия завод, в кръгчето е Мария Жекова

Заради повишеното търсене на вакуумни опаковки около коронавирусната пандемия в Индустриална зона „Загоре“ е започнало изграждане на нов, трети вече завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки за индустрията, съобщиха от „Ате Пласт“ ООД. Строителните дейности са започнали веднага след новогодишните празници, който се предвижда да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура.

Новата мощност и складовите помещения ще бъдат върху площ от 6.5 дка, на тройно по-голям терен, закупен през миналата година на територията на старозагорската индустриална зона. С този си проект „Ате Пласт“ ООД е получил сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), информираха от дружеството.

Очакванията са до края на тази година Завод 3 да бъде завършен. Новите модерни машини за него вече са поръчани и в средата на годината трябва да пристигнат.

По последни данни проектът ще надмине първоначално заложената инвестиция от 10 млн. лв. поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите.

По думите на управителя на дружеството Мария Жекова с тези си инвестиции се очаква производственият капацитет от около 2 000 т годишно да се утрои и ще бъдат разкрити минимум 50 нови работни места. Заводът ще позволи на компанията по-голяма гъвкавост и възможност за предоставяне на по-къси срокове за изпълнение.

През годината ще продължи и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 за екструдиране и конфекция, където ще бъдат изградени нови 3 модерни халета на обща площ от 2100 кв. м.

Петър ХРИСТОВ