Въоръжени и маскирани задигнаха 30 000 лв. от бензиностанция в Казанлък

123
Ограбената бензиностанция на казанлъшката улица "Феликс Вожели" имала камери с добра разделителна способност, но бандитите били с маски на лицата

Маскирани и въоръжени с пистолети ограбиха оборота на бензиностанция в Казанлък, сигналът за нападението е бил подаден към 02:53 часа на 24 декември. При пристигане на място на паркинг при входа на завод „Капрони“ полицаите заварили дежурния продавач-консултант в обекта, който съобщил, че десетина минути по-рано в помещението нахлули двама мъже с маски, които насочили пистолети към него, след което го ударили и съборили на пода.

Когато се съвзел, бандитите вече били изчезнали най-вероятно с автомобил, който е бил паркиран в съседна на бензиностанцията уличка. От касата липсвали над 30 000 лв. от оборота през последните 2-3 дни. По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са записи от охранителните камери на бензиностанцията и портала на машиностроителната фирма, от които се виждат фигурите на влизащите и излизащи след минута извършители на грабежа, коментира началникът на казанлъшкото РУ „Полиция“ Стойчо Крачолов.

Предполага се, че грабителите са следели доста време обекта, който е собственост на столична фирма. Не било изключено да са разполагали с вътрешна информация за дните, в които минава инкасо-автомобил за прибиране на оборота.

Христо ХРИСТОВ