Въглищен ТЕЦ осигури спешен ремонт на кислородната система в УМБАЛ Гълъбово

657

Дарението за над 55 000 лв. е от критична важност за лечебното заведение в битката срещу COVID-19

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород за пациентите в общинската болница в град Гълъбово. Дарението е на стойност над 55 000 лева и е от критична важност за отделението, в което се лекуват заболели от COVID-19, съобщиха от компанията.

Наличната в лечебното заведение кислородна система имаше нужда от спешно осъвременяване, за да се гарантира надеждното й функциониране, предвид очакванията третата вълна на коронавируса да достигне пик в следващия месец. Към момента COVID отделението в гълъбовската болница разполага с 20 легла.

„Ремонтът в общинската болница не беше просто проект, който се нуждае от субсидиране. Сигурната работа на системата за подаване на кислород е определяща за възстановяването и живота на хората, които преминават по-тежко през COVID-19. Недопустимо е подобен проблем в такъв момент да остане нерешен. Щастливи сме, че имахме възможност да подадем ръка“, сподели Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

От началото на пандемията до сега това е третото поред дарение на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за общинската болница в Гълъбово. С първите две беше доставена изключително необходима медицинска апаратура и консумативи за лечението на COVID-19 – мултипараметрични монитори за интензивна грижа и реанимация на пациенти, мобилен рентген за графии на бял дроб, предпазни средства, дезинфектанти, бързи тестове.

Създадена като работническа болница през 1966 г., МБАЛ Гълъбово обслужва повече от 3 300 души в центъра на енергийния комплекс „Марица изток“.

През пролетта на 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи и кампанията на фонд „Обединени срещу COVID-19“ със 100 000 лева. Част от събраните от фонда над 1 милион лева бяха разпределени в подкрепа на общински болници и медицински центрове и в област Стара Загора.

С инвестираните досега 4 милиона лева за проекти по програмата за корпоративна социална отговорност, основна част от които в помощ на местните общности, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и активни дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е разположена въглищната й ТЕЦ, произвеждаща 10% от електроенергията в България.

(СН)