Втори дежурен телефон за спешни случаи разкрива Община Казанлък

107

РЗИ и ОД на МВР установяват лицата, с които е имал контакти 61-годишният казанлъчанин с положителна проба за коронавирус

Два са вече телефоните, които Община Казанлък разкри за превенция на разпространението на коронавируса. Новият телефонен номер е 0887/700 846. Той ще е на 24-часово разположение на гражданите, които нямат личен лекар, но имат нужда от указания какво да правят при грипоподобна симптоматика. Телефонът ще се обслужва от медицински специалисти, като целта е да се намали натискът върху здравната система в спешните кабинети и да се предотврати посещението на здравни заведения за всякакъв вид информация. Телефонът ще бъде разкрит утре (26 март) в 08:30 часа.

На разположение на гражданите остава и вече познатият на всички Горещ телефон: 0700 400 56, на който могат 24 часа в денонощието да се приемат заявки от възрастни, самотноживеещи и/или болни хора за доставка на медикаменти, хранителни продукти и топла храна. Екипите по доставянето са с отличителни знаци на Община Казанлък.

Въз връзка с установената положителна проба за коронавирус на 61-годишен мъж от Казанлък, който се е прибрал от Франция на 14 март и е нарушил карантината, представители на РЗИ – Стара Загора, и органите на реда установяват лицата, които са били в контакт с него.

Общинският кризисен щаб в Казанлък още веднъж напомня на всички да ограничат социалните си контакти, да спазват мерките на Националния кризисен щаб и да бъдат отговорни както към своето здраве, така и към това на околните.

(СН)