Втора седмица дирят съпруг на зверски убита многодетна майка

699

Втора седмица продължава без успех издирването на 70-годишния Жеко Илев от гълъбовското село Обручище, който е в неизвестност от 11 ноември, съобщи кметът Станислав Габровски.

Той припомни, че възрастният мъж е видян за последно от съседи привечер на 11 ноември. Няколко дни по-късно е открита убита жената, с която е живял на семейни начала.

67-годишната Неделя И. е починала от наранявания по главата с тежък предмет. Трупът е намерен заключен в една от стаите на къща, собственост на Илев, след сигнал от родственица на жената. В хода на претърсванията е открит лекият автомобил на мъжа, старичък „Нисан“, който бил паркиран в двора на друг негов имот в другия край на Обручище.

В близост криминалистите са намерили мобилния телефон на Илев. Нямало никакви индикации за убийство с цел грабеж, от жилището не липсвало нищо по-ценно.

По думите на кмета Неделя нямала адресна регистрация в Обручище, от разговори със съседи станало ясно, че тя има 7 деца от други мъже, с които е имала съвместно съжителство преди това с Жеко.

„В петък, на 18 ноември в кметството дойдоха двама мъже, представиха се като синове на Неделя, имаха разрешение от прокуратурата да погребат тялото. По думите им били я погребали в новозагорското село Богданово, откъдето била родом. Помолиха ме да вземат със себе си кучетата от двора, за да не умрат от глад“, коментира Габровски.

„Имаше такова погребение в събота, документите донесоха мъже, които се представиха за наследници на Неделя. Погребаха я на мястото, където преди години са били погребани родителите й. Аз лично тази жена не съм я виждал никога, не зная дали има някакъв имот, но последната й адресна регистрация е от Богданово“, съобщи по телефона кметът Дончо Димитров.

Жеко Тодоров Илев е обявен за общодържавно издирване, във връзка със смъртта на Неделя И. е образувано досъдебно производство по член 115 за убийство от НК, на този етап се работи по няколко версии, основната е убийство и последвало самоубийство. В Обручище все още не приемат тази версия, според местните Жеко най-вероятно се е укрил. Към това насочвала липсата на личните му документи. Местните разказват, че при мистериозни обстоятелства починал преди десетина години баща му. Тялото на възрастния мъж било намерено удавено в един от ръкавите на язовир „Розов кладенец“.

Христо ХРИСТОВ