Всички тестове за COVID-19 в „Берое“ са отрицателни

36

Преди подновяването на футболния шампионат всички играчи на старозагорския „Берое“, треньорският състав и хората от спортния щаб бяха подложени на тестове за новия коронавирус. „Абсолютно всички проби за COVID-19, които бяха взети са отрицателни! Това стана ясно преди броени минути. Надяваме се занапред също да бъде така и отборът да води нормален тренировъчен процес, с който да се готви за предстоящите срещи.“, гласеше информацията, публикувана на официалния сайт на „зелено-белите“.

„Берое“ се готви в пълен състав за първия мач от Сезон 2020/21. При подновяването на срещите от еfbet Лига „зелено-белите“ гостуват на „Левски“ в София, а двубоят е на 10 август, понедeлник, от 20 часа и ще се играе на ст. „Георги Аспарухов“.

От „синия“ лагер пък дойде новината, че две от важните фигури в състава на „Левски“ – нападателят Станислав Иванов и халфът Симеон Славчев, са започнали да тренират с основната група. В понеделник те имаха извънредно занимание, а вчера се присъединиха към колегите си. Това означава, че е напълно възможно Славчев и Иванов да бъдат на разположение на треньорския щаб за старта на първенството.

Иначе ФИФА спря трансферите на хърватския „Интер“ – Запрешич, защото клубът не се е издължил на „Берое“ за трансфера на Борислав Цонев. Тимът от родината на Ваня Джаферович привлече „зелено-белия“ Борислав Цонев през зимата на 2019 г., след като хърватският клуб активира откупната клауза в договора на футболиста със старозагорци.

В крайна сметка хърватите не са изплатили цялата сума по трансфера на Цонев и им е наложено наказание. „Интер“ не може да картотекира нови попълнения за три трансферни прозореца.

Георги ГЕРЕНОВ