Вотът на недоверие на БСП е пиар ход, смятат от партия „Воля“

141
Кръстина Таскова

Опитите на БСП за пореден път да инициира вот на недоверие срещу кабинета „Борисов-3“ е пиар ход. Това заяви пред „Старозагорски новини“ старозагорският депутат на „Воля“ Кръстина Таскова. Припомняме, че в събота Националният съвет на социалистите нареди на парламентарната група да инициира провеждането на пети вот на недоверие към правителството. Според Таскова подобно действие може да бъде предприето както към настоящите управляващи, така също и към предишните в лицето на БСП и ДПС. „Всички партии са били част от властта. Всички, но с изключение на „Воля“. Нас никой не може да ни обвини в корупция или шуробаджанащина“, коментира Таскова. По думите й най-точната оценка за доверието към управлението и политическите партии ще даде българският народ на предстоящите парламентарни избори. Кръстина Таскова попита риторично и какво се променило в отделните сфери, в които социалистите са провели вотове на недоверие към правителството. „Ето защо смятаме, че това е пиар ход, в който няма реална политика към хората и решаването на техните проблеми. Това са изпразнени от съдържание действия, които целят единствено привличане на общественото внимание“, посочи тя.

От партията на бизнесмена Веселин Марешки прогнозираха, че действията на БСП ще доведат до поредната размяна на компромати и обвинения в корупция между управляващи и опозиция. Въпреки това от „Воля“ са склонни да проведат разговор с БСП, за да чуят мотивите за искания вот на недоверие. „Нека този вот бъде внесен. Тогава ще можем да коментираме по същество. Неведнъж от опозицията са обявявали свои действия, които впоследствие не са се случвали. Много често те самите влизат в задкулисни договорки с управляващите и точно такъв е случаят с партийните субсидии“, припомни Кръстина Таскова.

На въпрос ще изкара ли настоящото правителство пълния си четиригодишен мандат народният представител заяви, че не очаква предсрочни избори. Таскова смята, че след кризата с коронавируса хората се интересуват от собствените си доходи, както и от възможността да възстановят отново нормалния си живот. Тя все пак увери, че партия „Воля“ е готова за всяко едно развитие. „Ние предлагаме реални решения и политики за българските граждани. Работим за хората и не сме спирали да го правим. Смятаме, че българският народ не се вълнува от пиар действия за сваляне на правителството или протести в тази посока. БСП в момента избират нов председател и дори те нямат интерес от предсрочни избори. От другата страна сме ние от „Воля“. За тези 3 години успяхме да изградим имиджа на народния представител, който е отдаден на народа си и работи в негов интерес“, допълни Кръстина Таскова.

Живко ИВАНОВ