Войводите от Старозагорско искат Джамбазки за водач на евролистата

117

Структурите на ВМРО в област Стара Загора излязоха с решение за подкрепа на Ангел Джамбазки за кандидат за евродепутат и водач на листата на евроизборите. Джамбазки е най-активният български евродепутат, посочват в мотивите си за решението старозагорските войводи.

Решението е взето на събрания, проведени в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Раднево и Братя Даскалови. Утвърден е бил и Областен предизборен щаб за изборите за български представители в Европейския парламент.

„ВМРО – Стара Загора, твърдо застават зад най-дейния български евродепутат – Ангел Джамбазки, който доказва с всяко едно негово действие, че ще защитава българските интереси в Европа“, се посочва в позиция на партийната структура. От там припомнят, че преди седмици видни общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му.

До момента Ангел Джамбазки е получил номинации да бъде водач на листата за евроизборите и от структурите на ВМРО от Врачанско, Ямбол и Шумен.

(СН)