Водеща немска компания в сферата на услугите и IT отваря офис в Стара Загора

352
Участниците в брифинга

Компанията „Региоком-България“ ще заработи в Стара Загора. Водещият доставчик на услуги в Европа в сферата на Customer Service, BPO и IT планира да открие около 100 работни места в града. Това обявиха на съвместна пресконференция кметът Живко Тодоров и представители на „Региоком-България“. Стара Загора е шестият град след София, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе, в който немската компания открива офис. Тя разполага с над 6000 служители в повече от 20 локации в Германия, Австрия, Турция, Аржентина, а от 10 години и в България. Компанията вече е намерила офис в Стара Загора, а подборът на кадри стартира в началото на август. „Това е изключително важна инвестиция за нас. Така ще задържим младите, обучени и квалифицирани кадри в Стара Загора. IT секторът и този на услугите предлагат високо заплащане и много добра среда на работа“, заяви на брифинга Живко Тодоров.

Мениджърът в компанията Росица Николова обясни, че „Региоком-България“ е специализиран в изработването на IT продукти в сферата на енергетиката в Германия. „Основните ни партньори са най-големите енергийни компании, за които разработваме софтуерни решения“, отбеляза Николова.

Проджект мениджър на офиса на „Региоком-България“ в Стара Загора е Ясен Куманов, който е завършил местната елитна гимназия „Ромен Ролан“. Той разкри, че първоначално фирмата ще набере близо 60 служители. Дейността на офиса е насочена към обслужване на клиенти в Германия, поради което основно изискване към кандидатстващите за отделните позиции ще бъде владеенето на добро ниво на немски език. В IT направлението служителите ще трябва да ползват свободно английски език. „Искам да постигнем устойчиво развитие и да впечатлим със скоростта, с която ще съберем екип. Вярвам във възможностите на региона да ни захрани с немскоговорящи служители“, заяви Ясен Куманов.

Развитие на около 1300 служители в България осигурява новият старозагорски инвеститор. „Искаме да установим контакти с местните институции, Тракийския университет, училища и фирми“, допълни управителят на „Региоком-България“ Яна Людериц.

За набирането на кадри в началото на седмицата е проведен и ден на отворените врати, в рамките на който посетителите на офиса са били запознати с възможностите, естеството на работата и изискванията към кандидатите. Росица Николова уточни, че всеки новонает служител ще преминава няколкоседмично обучение. За първата старозагорска група то стартира на 8 август, а вече са планирани и следващите две – на 1 септември и 3 октомври.

„Благодарни сме на всеки, който възнамерява да инвестира в Стара Загора“, отбеляза кметът Живко Тодоров.

Живко ИВАНОВ