Виновен за смъртта на пешеходец се размина с килията

1003

71-годишен шофьор, виновен за пътно-транспортно произшествие с един загинал и един тежко ранен, се размина с престой в затвора.

Задържаният Петко В., през нощта на 11 август м.г. с 1.09 промила алкохолно съдържание, беше признат за виновен, че при управление в пияно състояние на лек автомобил „Фолксваген голф“ е причинил гибелта на 42-годишния Ангел Стоилов и тежко е ранил 16-годишния му син Стоил. Инцидентът е станал около 21:30 часа по пътя между селата Бъдеще и Петрово, жертвите са отремонтирали аварирал мотопед, като мястото е било осветено от фаровете на автомобил „Пежо“, в чиято кабина е била 18-годишна старозагорка.

Петко В. не намалил скороста и буквално отнесъл баща и син Стоилови. Състав на Старозагорския окръжен съд в открито заседание от 11 юли е приел, че деянието е извършено виновно, но по непредпазливост, и е постановил 3-годишна присъда, чието изпълнение е отложено за срок от 5 години. От присъдата е приспаднато времето от 15 август до 15 ноември м.г., през което обвиняемият е бил с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Христо ХРИСТОВ