Ветеринарната медицина на ТрУ е на първо място в рейтинговата система

133
Тракийски университет - Стара Загора

Тракийски университет – Стара Загора, е отличен с първо място в професионално направление „Ветеринарна медицина“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година. Отличието бе връчено на ректора на университета проф. двмн Иван Въшин от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Церемонията по връчване на отличията на 25-те най-добри университета в България за 2018 г., първи в професионални направления според рейтинговата система, се състоя на 12 февруари в НДК. На събитието присъстваха, министри, депутати, представители на държавни институции, представители на „Отворено общество“ и на вестник „24 часа“ – екипът, изготвил рейтинга, представители на бизнеса, ректори на университети.

„Горди сме, че Тракийският университет е сред университетите, получили заслужено отличието първо място в професионално направление „Ветеринарна медицина“, коментираха от старозагорската Алма матер.

Ректорът на университета проф. Иван Въшин официално ще връчи отличието на декана на Ветеринарномедицински факултет по време на Академичния съвет на 27 февруари.

(СН)