Ветеран-ултрамаратонец пробва необичаен рекорд

119
Ради Милев след бягането край езерото Балатон в Унгария през 2017 година

Нетрадиционен рекорд в навечерието на 74-годишнината си ще пробва да постави ветеранът-ултрамаратонец от Казанлък Ради Милев, който е решил на 25 май да направи 7 400 коремни преси. Предизвикателството пенсионираният педагог ще постави пред камерите във фитнес зала, където тренира редовно и в три последователни дни е постигнал по 4 000 преси с 50-килограмова тежина на рамене.

Постижението му ще бъде посветено на 30-годишнината от създаването на „Асоциацията за международен спорт за всички“ (TAFISA). Тя стартира през 1983 г. в Канада, а избраният международен ден е последната сряда на месец май.

В личния си профил Ради е записал, че рекордът трябва да бъде положен за около 90 минути.

Преди три години Милев беше единственият български представител в 6-дневно бягане за световната купа в унгарското градче Балатонфюред край езeрото Балатон. На стартовата линия ветеранът застана след тежка операция на ахилес половин година по-рано. На същото трасе той има два световни рекорда във възрастовата група М65 (65 – 69) на 6-дневно бягане. През 2017 г. пък в 48-часово бягане зае почетното 3-то място при мъжете.

Броени дни след пресите, на 4 юни, ветеранът ще участва в маратона „Розова долина“ в класическите 42 километра, стяга се и за 10-дневно бягане през юли за пръв път на територията на България.

Петър ХРИСТОВ