Бъдещето на „Марица изток“ – ключов приоритет в програмата на ГЕРБ за евровота

363
Продължаването на живота на комплекс "Марица изток" е ключов приоритет в енергийната платформа на ГЕРБ за евровота, съобщи областният координатор Пламен Йорданов

Партията на Борисов се обедини с още една земеделска формация срещу „пълзящата диктатура“

„С екип от енергийни специалисти разработихме насоките, по които бъдещите евродепутати на ГЕРБ трябва да работят. Тези насоки са свързани с продължаването на живота на „Марица изток“. Така ние от ГЕРБ извеждаме енергетиката като ключов приоритет в предизборната ни програма.“ Това заяви за „Старозагорски новини“ в коментар за предизборната платформа на управляващата партия Пламен Йорданов – областен координатор на ГЕРБ – Стара Загора. Той подчерта, че за разлика от своите опоненти, които по думите му разчитат на жълтини и компромати, ръководената от премиера Бойко Борисов партия залага на реални политики и действия в конкретни сектори. Относно ангажираността на ГЕРБ с продължаването на работата на въгледобива в Старозагорски регион Йорданов разкри, че в рамките на стартиращата след 10 дни предизборна кампания ще бъдат проведени редица срещи и дискусии, в които участие ще вземат настоящият евродепутат Андрей Новаков, кандидатът за Европейския парламент и общински съветник на ГЕРБ от Стара Загора Николай Диков и зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. „Нашата цел е да изведем на преден план дебата за бъдещето на комплекса и на работещите в него, за да покажем какво ще отстояваме пред нашите европейски партньори. Въпреки трудностите, въпреки неравностойното положение на държавния ТЕЦ „Марица изток 2“ спрямо частните централи състоянието особено на комплекса „Марица изток“ се подобрява. Това дава надежда, че той ще продължи да изпълнява функциите си на гарант на българската енергетика като цяло“, обясни Пламен Йорданов.

Областният координатор на ГЕРБ изрази задоволство от разширяването на подкрепата за листата на партията, визирайки подписаното споразумение с още една формация от земеделския сектор. При подписването на споразумението с партия „Никола Петков“ министър-председателят подчерта, че ГЕРБ обединява всички сили срещу пълзящата диктатура. „Това е най-точната оценка за водената в продължение на една година целенасочена кампания за дестабилизация в страната от страна на нашите опоненти. Опитите за създаване на реакционна обстановка обаче няма да сполучат, защото такава не съществува“, подчерта Пламен Йорданов.

Живко ИВАНОВ