БФС честити на радневец и пожела успех на клубовете през новия сезон

48

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) и лично президентът Борислав Михайлов пожелават успех на клубовете от всички нива на футбола ни през новия състезателен Сезон 2022/2023 г.: „В тези трудни времена, в които не само спортът, но и цялото ни общество е изправено пред множество предизвикателства – не само икономически, но и социални, футболът продължава да е сред малкото неща, които ни обединяват като нация. Затова от сърце благодарим на всички членове на българското футболно семейство, че остават сплотени и всеотдайни и продължават да работят с цялата си енергия за любимата игра. Убедени сме, че и през следващия сезон ще наблюдаваме атрактивни срещи под знака на феърплея, взаимното уважение и толерантност към съперници, съдии и запалянковци. В навечерието на своя 100-годишен юбилей БФС гарантира, че както винаги ще работи единствено и само за доброто на клубовете и за здравословната спортна конкуренция. Още веднъж желаем успех и много поводи за радост на клубовете ни и техните привърженици през Сезон 2022/2023 г.!“

Освен това футболната ни централа честити 70-ия рожден ден на легендата на „Славия“ и българския футбол Андрей Желязков. Бившият национал е роден на 9 юли 1952 г. в Раднево, Старозагорско. При „белите“ записва внушителните 293 мача и 124 гола в рамките на цяло десетилетие. През 1981-а осъществява високопрофилен трансфер в гранда „Фейенорд“, където играе рамо до рамо с великия Йохан Кройф и печели златен дубъл – шампионска титла и Купа на Нидерландия. След още един сезон в „Славия“ Жужо, както го наричат запалянковците, отново заминава зад граница – първо във френския „Страсбург“, после и в белгийския „Беершот“, преди да завърши кариерата си на „Овча купел“ през 1989-а с рекордните 338 мача и 136 гола за най-стария столичен клуб.

За националния отбор Желязков дебютира през 1974-а и изиграва 54 срещи, в които се разписва 14 пъти. Участник на световното първенство в Мексико през 1986-а. През 1980-а е избран за Футболист No 1 на България.

(СН)