БСП ще отбележи 131 години на връх Бузлуджа на 30 юли

211

Специално участие в митинга на левицата ще вземе изпълнителят Миро

БСП ще отбележи на 30 юли на връх Бузлужда 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на партията.

Честванията ще започнат от 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 часа в заседателната зала на хотел „Верея“ ще се проведе конференция и флашмоб на Младежкото обединение в БСП. От 18:00 часа на Паметника на свободата на връх Шипка ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-годишнината от Освобождението на България.

Празненствата на 30 юли започват от 10:30 часа на историческата поляна, където ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време на сцена на историческата поляна ще започне първата част от художествената програма със специалното участие на Миро, Владо Димов и Цветан Бонев.

От 11:30 часа до 12:30 часа е предвиден национален политически митинг на левицата, на който по традиция обръщение към присъстващите ще направи председателят на БСП Корнелия Нинова.

В 12:35 часа на сцената започва втората част от художествената програма с участието на „Виво Монтана“ и Лилия Андонова.

(СН)