БСП – Стара Загора преброи 1 308 имащи право на глас

88
При спазване на строгите противоепидемични мерки , с маски на лицата гласуваха социалистите от Стара Загора в събота за лидер на Столетницата

1 308 души имащи право на глас за избор на лидер преброиха в БСП-Стара Загора в навечерието на 12 септември. Петима социалисти са се споминали от края на август, когато са били изготвени списъците, един е подал официално заявление, че напуска редиците на Столетницата в знак на несъгласие. Четирима от активните членове /двама мъже и две жени/ са на по 94 години, един е с година по-млад от тях.В деня на вътрешно партийния избор за председател отвориха врати 6 стационарни секции и 6 мобилни, които ще обикалят по график в селата. В готовност е и една подвижна, която ще обслужва при заявка по домовете членове със здравословни проблеми.

До към 10,30 часа през секциите бяха преминали около 1/3 от хората, пресметната от общинската комисия, където са регистрирани трима застъпници на Корнелия Нинова и 4 на Красимир Янков.

В надпреварата за председателския пост участват 4 конкуренти: Корнелия Нинова, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Кирил Добрев, отпаднал е Георги Тодоров, става ясно от поставен край входа на общинската централа агитационен плакат.

Гласуването по секциите става при спазване на противоепидемичните мерки с предпазни марки и съблюдаване на дистанция, забеляза репортер.

Изчакващи реда си социалисти коментираха, че в началото на 90-те години, веднага след промените на 10 ноември партията в Града на липите е наброявала над 13 000 членове. На последните местни  избори през 2019 година  за кандидата на БСП гласуваха 8151 души, а за листата на „БСП за България“ – 8 778.

Христо Христов