БСП издигна за кмет на Казанлък безпартиен ресторантьор

191
Стоян Петров

52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров е кандидатът за кмет на община Казанлък от БСП. Това е решила единодушно общинската конференция на социалистите, проведена на 9 септември вечерта. Стоян Петров ще бъде и водач на червената листа в Града на розите.

За него е известно, че е възпитаник на Военноморското училище във Варна и е бил корабен инженер. Понастоящем е наемател на заведение пред читалище „Искра“, чийто председател на читалищното настоятелство е отявленият казанлъшки социалист Васил Самарски, а преди няколко месеца е държал под наем ресторант „Лагуна“. И също, че не е член на БСП.

Конференцията е решила още втори в листата да бъде настоящият председател на общинската организация Румяна Друмева. Делегатите са дали висока оценка на представителите на БСП в местния парламент в мандат 2015 г. – 2019 г. и са гласували отново да са част от местната законодателна власт в Казанлък. Една трета в листата ще са представители на гражданската квота, чиито имена ще бъдат утвърдени до дни.

Конференцията е гласувала единодушно и кандидатите за кметове на Розово – Валентина Лазарова, на Горно Черковище – Даниел Кръстев, на Кънчево – Димитър Нов, Овощник – Иван Колев, на Копринка – Иван Писков, на Ръжена – Ивайло Георгиев, Крън – Иван Иванов, Дунавци – Лалка Тодорова, и за Шейново – Петър Добрев.

(СН)