БСДП влиза в предизборната надпревара със солидна гражданска квота и без кандидат-кмет за Стара Загора

432
Адв. Иглика Минчева, инж. Недялко Ангелов и икономистът Даниела Делчева по време на подаването на документите в ОИК

С изключително силна гражданска листа се позиционира в Стара Загора за предстоящите местни избори Българската социалдемократическа партия (БСДП). В това бе категоричен инж. Недялко Ангелов, зам.-председател на организацията-следовник на д-р Петър Дертлиев и общински съветник пет последователни мандата в местния парламент. След регистрацията на БСДП в ОИК той обяви, че реверанс към старозагорци е фактът, че водач на листата на кандидатите за старейшини е един от най-разпознаваемите старозагорци – адв. Дамян Георгиев, известен юрист, футболен човек – президент на „Берое“, когато тимът спечели първата си купа на България, и виден общественик – председател на местния БЧК.

„Близо 90 на сто от нашите кандидати за общински съветници са наши съграждани – изявени лидери в своите професии: лекари, педагози, юристи, икономисти, инженери или спортисти. Освен това в пълната ни листа ще има паритет между дамите и представителите на силния пол“, сподели Ангелов. Той уточни, че БСДП не издига кандидат за кмет за Стара Загора и партията на д-р Дертлиев е внесла документи само за общински съветници и за кметове във всички села на общината, където има избор за кмет.

„Ние вярваме в мъдростта на старозагорци и сме убедени, че те ще си изберат най-достойния градоначалник. В същото време с качествената си листа показваме принципна позиция и стремеж към надграждане. Нужно е да догоним европейските градове не само като визия, но и като жизнен стандарт.

Нашите цели ще бъдат преследвани само с почтени средства и призовавам опоненти към толерантна надпревара. Добър знак би било парламентарни и извънпарламентарни сили да намерят място в секционните избирателни комисии. Факт, който би гарантирал честността на Местни избори ‘2019“, заключи вторият в листата на БСДП инж. Недялко Ангелов.

Георги ГЕРЕНОВ