Браво, Рашков: След издирване с над 200 полицаи, барети и ловци хванаха „углавният престъпник“ от Сърница

3778

Заловен е мъжът от хасковското село Сърница, за когото беше обявено, че е въоръжен и опасен.

Първоначално днес в издирването на 55-годишния Бейсим Салиф бяха мобилизирани над 150 служители на полицията, жандармерията и специалния отряд за борба с тероризма.

По-късно към тях са се присъединили части от „Гранична полиция“ и ловна дружинка от 20 души, предаде dir.bg.

Всъщност 55-годишният Салиф е бил обявен за издирване след произведена стрелба по негов 43-годишен съселянин. Конфликтът между тях възникнал снощи около 18:40 часа заради преминаването на животни през градина. Започнал със спор и се стигнало до сбиване. По данни на ОДМВР – Хасково, Салиф е произвел изстрели срещу съселянина си (б.р. не се съобщава да го е уцелил), ранил с нож жена, след което избягал с незаконна пушка в околностите на селото.

Издирваният и заловен 55-годишен Бейсим Салиф, който стрелял срещу съселянин

За Бейсим Салиф се съобщава още, че има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на взривни вещества.

За издирването му е бил сформиран и оперативен щаб, в който са се включили главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на жандармерията Тодор Гребенаров и на „Гранична полиция“ Деян Моллов. Изпратени са били допълнително три бронирани коли.

За незаконната пушка също не се съобщава дали тя е ловна или бойна.

Според местни жители покрай работата си като овчар стрелецът познавал отлично околността и района и бил много добър планинар. Залавянето му днес следобед е станало на около 30-40 километра от селото.

Браво на служебния министър Рашков, така се действа! За да заловиш един 55-годишен мъж, стрелял срещу свой съселянин по време на кавга и сбиване, да мобилизираш над 200 полицаи, жандармеристи, барети и „Гранична полиция“!? Въпросът е това ли беше най-углавният престъпник на РБългария, за да мобилизираш толкова много хора? Въпросният мъж революция ли е щял да вдига, или да изтреби цяло село? И още едно питане – кой ще плати направените днес разходи предвид незавидния бюджет на МВР?

Въпросите ни въобще не са риторични.