Борисов похвали избраните кметове и призова Нинова да му изпрати репресираните, щe им се извини

46

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов похвали избраните от местната коалиция ГЕРБ-СДС кметове на националната работна среща в София днес. Тя бе посветена на изминалите местни избори, анализите от тях и изводите. „Бях провокиран да направя тази среща, защото в случаите, когато се събираме, аз ви се карам, и онези отсреща започват да мислят, че са някаква алтернатива, нещо по-силно“, обърна се към участниците премиерът. На сцената в кино „Люмиер“ Борисов изнесе речта си, ограден от всички избрани кметове на ГЕРБ-СДС, предаде dir.bg.

Той добави, че се е говорило една седмица за изборната загуба на партията в Благоевград и Русе. „Няма ли ги на картата градове като Стара Загора, Хасково /на първи тур още победа/. На Делян Добрев ще му кажа само, че по-добра реабилитация от тази няма“, отличи заслугите на бившия енергиен министър и бивш депутат премиерът.

В изказването си Борисов не подмина и обвиненията на опонентите за купен ромски вот. „Казват, че циганите много обичали Бойко, има защо, защото им вкарахме в програмата 50 хиляди деца да учат, а не да крадат“, обясни той.

„Ако искаме да говорим за корпоративен вот, за нас още не е минала давността на Костинброд. Тези демократи ли, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била, тя сега с нейните сателити работи“, обяви Борисов, визирайки левицата.

И обясни, че озлоблението срещу ГЕРБ се е засилило много след като третото му правителство е отменило купуването на самолетите „Грипен“ и е предпочело новите Ф-16. Дадохме геостратегическото направление на България за пръв път реално, обобщи премиерът.

„Станаха още по-яростни, продължи Бойко Борисов, когато за пръв път над половин милиарда лева вложихме в газовата преносна мрежа, такива усилия положихме за енергийните проекти, истинска диверсификация“, подчерта Борисов.

„Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова“, посочи още Борисов.

Защо не ни подкрепиха поне сега, какво й харесаха повече на Мая, мутра ли е Фандъкова или диктатор, попита лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че със СДС, с които бяха в коалиция за евровота и за кметските избори, са различни формации и няма да станат една партия, но синият цвят ги задължава да са заедно.

Борисов се спря и на твърденията на БСП за репресирани след вота на някои места техни кандидати за кметове и близките им. „Моля Корнелия Нинова да ми ги изпрати и, ако е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и този, който си го е позволил, просто ще види реакцията“, помоли премиерът.

Своите кметове той посъветва да са много добри, честни и прозрачни.

Борисов завърши изказването си, отбелязвайки, че в родните места и на тримата опоненти Славяново, откъдето са родителите на Румен Радев, село Крушовица/Корнелия Нинова/ и Кюстендил/Мая Манолова/ ГЕРБ са взели категорична победа.