Борисов към Радев: Тържества по време на пандемия никой не прави

327

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на магистрала „Хемус“ в отговор на критики на президента Румен Радев, че властта се опитва да постави паметта ни под карантина, предаде news.bg.

В изказването си на връх Шипка държавният глава попита: „Очаквали ли сте, че някога някой ще ви забрани да се качите на Шипка, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си.“

Вчера вицепрезидентът Илияна Йотова пък заяви, че с липсата на тържествата на Шипка се прави всичко възможно да се ограничат възможностите на президента да разговаря с българските граждани.

„Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял – е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история“, изтъкна министър-председателят Борисов.

Той посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният Национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване.

Припомняме, че преди няколко дни „Старозагорски новини“ публикува позиция под заглавието „Няма нужда от политически речи на Националния ни празник“. За съжаление случилото се на 3 март 2020 г. се повтори и днес.