Борислав Цонев е здрав, вече тренира наравно с останалите

71

След появата на Педро Еуженио, то „Берое“ спира да търси нападател

Днес отборът на „Берое“ ще изиграе последната си контрола от лагер-сбора в турския курорт „Белек“. Съперник в нея ще бъде полският тим на „Заглембе“ – Любин. До приятелския мач „зелено-белите“ продължават своя подготвителен лагер по план и най-сетне случиха с прекрасно слънчево време в южната ни съседка. Новата седмица за заралийските играчи стартира с две занимания, които протекоха перфектно и с много настроение. Сутрешната тренировка в понеделник бе за физическа издръжливост, а вечерната сесия включваше тактическа част и упражнения с топка.

И сега внимание – за радост всички в лагера на тима са здрави и проведоха заниманията на пълни обороти. Борислав Цонев също тренира наравно със своите съотборници!…

Вечерната сесия завърши с тристранен турнир, който бе спечелен от отбор в състав: Душан Перниш, Матеус Леони, Георги Маджаров, Надим Ангелов, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Педро Еуженио и Алфредо Мартинс.

Вчера момчетата на Александър Томаш имаха една следобедна тренировка, а след появата на Педро Еуженио – желан от пловдивския „Ботев“ и „Левски“, стана ясно, че „Берое“ вече не търси нападател.

Иначе в „зелено-белия“ щаб няма притеснение от тежката загуба (0:4) в контролата срещу „Нефтчи“ – Баку. Нещо повече старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш заяви, че е много доволен от приятелския мач, защото е видял това, което иска.

„Лично съм много доволен от тази проверка, в нея се получи търсеното от мен – изморени играчи, които се опитват да играят футбол. Точно тук трябва да надграждаме и да бъдем по-здраво стъпили на терена“, коментира Томаш.

„Естествено е, че ако някой не е гледал мача, то резултатът ще го стресне. Четири гола са си доста… От това, което бяхме планирали, аз съм доволен. През по-голямата част от двубоя момчетата се стараха и се опитваха да държат инициативата. Иначе си имаме нашите грешки и трябва да ги оправим. Контролите са за това – точно с такива отбори и в подобни мачове е нужно да преценим нивото си“, добави той.

„Прехвърляме десетия ден, откакто сме на лагер тук. Работим доста здраво и вече се усеща умората. И в мача срещу „Заглембе“ ще бъде по същия начин. На фона на тази умора искам да виждам как се взимат правилните решения. Това търсим и целим.“

В заключение специалистът сподели, че като отбор „Берое“ е бил по-добрият, но индивидуалните грешки са довели до негативния резултат: „Винаги съм казвал, че в контроли не гледам крайния завършек. Виждам надграждане от това, което беше подготовката ни през миналата зима, но и искам повече. Най-важното е, че нямаме проблеми с контузени футболисти…“

Петър ПЕТРОВ