Блага вест споходи най-новото попълнение на „Берое“ в Турция

95

Всякакво развитие около Димитър Бербатов е възможно, бе категоричен Александър Томаш

В понеделник в ПФК „Берое“ имаше сериозен повод за радост, след като най-новото попълнение в „зелено-белия“ тим Никита Баранов стана баща на момиченце. На бял се появи Алиса, а от името на всички от клуба под Аязмото в официалния сайт се появи честитка за рожбата на естонския национал и неговата половинка. „На Алиса пожелаваме да расте здрава, усмихната и щастлива! Сигурни сме, че ще дари своите родители с много поводи за гордост! Честито!“, се казва в нарочното поздравление…

Както вече писахме, Баранов направи своя дебют по време на лагера в турския курорт „Белек“ срещу румънския „Астра“ – Гюргево. Заралии постигнаха престижно равенство – 1:1, срещу именития тим от северната съседка, а с асистенция се отличи играчът на проби Гастон Камара. В тази връзка стана ясно, че треньорският щаб на „зелено-белите“ ще тества по-сериозно двамата футболисти, които са на проби в отбора – Майлсон Лима и Гастон Камара, за когото стана дума. Те би трябвало да получат повече игрово време във вчерашната контрола на „Берое“, за да може да им се преценят по-добре качествата. За жалост началният час на приятелската среща с унгарския „Мезьокьовешд“ – Жори, бе променен и тя няма да бъде отразена в днешния брой…

„Колкото са близо Лима и Камара до подпис, толкова са и далеч. Има още доста неща, които трябва да покажат. Разбирам ги, защото и аз съм бил на тяхното място. Не е толкова лесно, но ще им бъде дадено нужното време, за да разкрият докрай своите качества. Ако наистина заслужават, ще парафират!“, бе категоричен старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш. Той с усмивка отговори, че приятелят му Димитър Бербатов тренира и поддържа форма с „Берое“ и всякакво развитие около него е възможно.

„Тежки сме, което е нормално, но съм от старанието и желанието. Можем повече и се надявам нещата да се получават“, заключи Томаш.

В същото време е напълно възможно „Берое“ да се подсили с още едно чуждестранно попълнение. Става въпрос за вътрешен халф, който вече е договорен и идва като свободен агент. В момента е задействана процедура по изваждане на всички документи, за да може той да пристигне на лагера в Турция. Засега името му се пази в тайна. Както неведнъж писахме, заралии може да продадат капитана си Мартин Райнов и от новия играч се очаква да бъде евентуален негов заместник. От друга страна тоталната смяна на караула при „сините“ може да накара роденият в Габрово халф да преосмисли бъдещето си.

(СН)