Бизнесменът Владислав Ангелов зарадва Казанлък с патриотичната си инициатива

224

По време на Фестивала на розата българският бизнесмен Владислав Ангелов зарадва казанлъчани с поредната си патриотична инициатива. На 1 юни на паркинга в подножието на парк „Тюлбето“ той представи три свои ТИР-а, украсени с огромни фотоси от Долината на розите и розоберачки под мотото „Откритие за споделяне – България“. Тежкотоварните камиони са част от международния превоз, с който той се занимава.

През март заради патриотичните си инициативи за популяризиране на България в Европа Владислав Ангелов получи Почетния знак на областният управител на Стара Загора. Предприемчивият българин е поставил върху камионите си, които пътуват във всички краища на Стария континент, големи снимки, запечатали различни културно-исторически забележителности от България. При връчването на Почетния знак, той е поел ангажимент пред областния управител Гергана Микова, че ще „украси“ камиони и с фотоси от Старозагорска област. Владислав Ангелов е избрал първите да бъдат от Казанлък и Долината на розите, чието представяне се състоя на 1 юни.

ТИР-овете на Владислав Ангелов с посланията за красотите на Казанлък и Долината на розите

„Благодарност на Влади, защото, освен рекламата, която прави на България, в случая – на Казанлък, той е един истински българин, защото създава истински връзки като неформален дипломат“, сподели кметът Галина Стоянова. Тя съобщи, че същия ден Казанлък е получил покана за побратимяване с полски град. „Контактите, които направихме с посолството ни във Варшава и представянето на нашия град там през март т.г., също се дължат на него и на българския посланик във Варшава“, уточни Стоянова.

„Казанлък с розоберачките е една гордост за България, която ние можем да представим навсякъде – и красивите българки, и красивата традиция на брането на рози“, коментира идеята за украсата на тежкотоварни камиони Владислав Ангелов и припомня, че разработването й започва преди две години съвместно с експерти на Министерство на туризма.

Преди да тръгнат на път, предстои задната част на ТИР-овете да бъде брандирана с фотоси от величествения Храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка. Общо 6 камиона с подобна визия от Долината ще пътуват тази година по международните пътища за радост на българите зад граница и техните нови приятели от чужбина.

„Бих се радвала много, ако Влади зарази местните превозвачи зад граница да направят нещо подобно и така той да мултиплицира идеята си спрямо всички българи, които покрай търговската работа да популяризират родното си място, България и по този начин истинският патриотизъм да ни прави хора, истински българи“, пожела на предприемчивия бизнесмен кметът на Казанлък.

„Приказните тролейбуси“, дело на децата от ДГ „Светлина“ в Стара Загора

Дали са заимствали идеята от Владислав Ангелов, или инициативата е на ръководството на Детска градина No 10 „Светлина“, но в навечерието на 1 юни в Стара Загора пък се появиха „Приказни тролейбуси“. Те бяха облепени със специални послания на деца към възрастните, дело на възпитаници на детското заведение и техните родители. Това бе втората тяхна акция за „национално помъдряване“.

(СН)