Бизнесмени от Египет проявявали интерес към Индустриална зона „Загоре“

72
По време на първата си визита в Стара Загора в петък посланикът на Египет се срещна с областния управител Гергана Микова

„Бизнесмени от индустриалната зона, която обединява три големи египетски града – Исмаилия, Суец и Порт Саид, проявяват интерес към старозагорската Индустриална зона „Загоре“. Това е съобщил посланикът на Арабска република Египет в България Моайед Фатхалла Ел Дали по време на срещата си в петък с областния управител Гергана Микова.

Според посланика това е добър повод за установяване на сътрудничество между градовете Исмаилия и Стара Загора.

„Има много общо между Исмаилия и Стара Загора както в икономически, така и в исторически план. Исмаилия също е бил разрушаван до основи, а след това възстановяван. В него днес е разположена администрацията на управлението на Суецкия канал. Градът е изключително озеленен, много красив, с много запазени къщи в европейски стил, в които са живеели строителите европейци“, коментирал посланик Ел Дали.

Областният управител Гергана Микова е подкрепила идеята за задълбочаване на връзките между двете страни и изразила позиция, че побратимяването между Стара Загора и Исмаилия може да засили контактите в сферата на икономиката, културата и туризма.

(СН)