Бивш служител на ДАНС организира протест в Стара Загора

270
Росен Миленов

На 20 април (събота) от 12:00 ч. на площада пред сградата на Община Стара Загора ще бъде проведен протест под мотото „Референдум за справедливост“. Организатор е бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.

Стара Загора е поредната спирка в своеобразния протестен поход на несъгласните с резултатите от работата на представителната демокрация у нас. „Ние настояваме за отпадане на ограниченията в Закона за референдумите, с което да може да бъде провеждано допитване до гражданите по всеки един закон. Искаме всяко назначение, което Народното събрание прави, да бъде решавано чрез референдум от българските граждани. Искаме в центъра на властта да застанат хората. Нашата цел е допитванията до българските граждани да се превърнат в средство за осъществяването на контрол над политиците и представителната власт.“ Това заяви пред медията ни организаторът на протеста Росен Миленов. Той уточни, че крайната цел на недоволството не е да бъде променена системата, а да бъде стимулиран народът да използва до край своите права, за да „счупи схемата на политиците“.

До момента подобни протестни акции са били проведени в Благоевград, Хасково, Ямбол и София. По думите на Росен Миленов България се намира в състояние на пълна криза на институциите и представителната власт. „Ето защо искаме да прекратим този процес по обслужване на личните интереси на политиците, като дадем пълната власт в ръцете на хората, за да могат те да решават“, допълни Миленов. От инициативата „Референдум за справедливост“ се обявяват също и за промени в Изборния кодекс, с които в страната да бъде премахната настоящата пропорционална изборна система и въведен мажоритарен избор на народни представители и общински съветници.

Живко ИВАНОВ