Бившият директор на РЗИ започна работа към Общинския кризисен щаб в Казанлък

79
Заседание на Общинския кризисен щаб в Казанлък

Общината разкри банкова сметка за дарения. Със събраните средства ще бъдат закупени респираторни апарати и тестове за местната болница

Бившият директор на РЗИ – Стара Загора, д-р Златина Нанева, която има 20-годишен опит в сферата на здравеопазването, от понеделник е на работа към Общинския кризисен щаб в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Общината.

С цел предотвратяване на разпространението на заразата от Covid-19 на заседанията си от 23 март Кризисният щаб в Града на розите излезе с решение за временно прекратяване на дейността на кафе-машини и вендинг-автомати, разположени на обществени места. Мярката е в сила от днес, а собствениците им са информирани да предприемат необходимите действия за обезопасяване на машините.

Поради широкия интерес вече дни наред от страна на граждани и фирми да направят дарение на средства, хранителни продукти и консумативи в борбата с разпространението на коронавируса, решението на Щаба е в сградата на Детска млечна кухня да се обособи склад за дарените хранителни продукти, лични предпазни средства и дезинфектанти.

Община Казанлък разкри и специална за целта банкова сметка. Идеята е желаещите да дарят средства да го направят юридически и административно законосъобразно. Средствата се събират за закупуване на апаратура (респираторни апарати и тестове) за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък, с която да се оборудва специализирано отделение за лечение на заразени с коронавирус. Отделението предстои да бъде разкрито съгласно заповед на министъра на здравеопазването, по препоръка на Националния щаб.

Първите дарения вече са направени от кмета на Община Казанлък и председателя на Общинския съвет.

Банковата сметка е:
ОБЩИНСКА БАНКА АД
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG 07 SOMB 9130 84 2172 7344
Код за вид плащане: в лева – 44 51 00

Сметката е публикувана в сайта на Община Казанлък.

(СН)