Бившата съдийка Румяна Ченалова в листите на партия „Възраждане“

438

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще води листата на партията във Варна и в 25-ти многомандатен район в София. На пресконференция той даде да се разбере, че формацията ще се яви самостоятелно на вота на 4 април като представи и водачите си на листи, предаде tribune.bg.

Сред имената в листите на „Възраждане“ прави впечатление това на бившата сидийка – старозагорката Румяна Ченалова. Тя се включва в гражданската квота като новината беше потвърдена на страницата й във Фейсбук. Името на Ченалова нашумя около записите „Яневагейт“, след което последва отстраняването й от съдийския пост и поредица от дела срещу нея. Тя обаче беше особено активна по време на протестите миналата година срещу Борисов и главния прокурор Гешев.

„Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последици, ще последват аплодисменти, но и кал, надежда, но и разочарования. Не участие в парламента на всяка цена, а участие в битката за свобода и справедливост е целта и смисъла на решението ми. Всяка стъпка е от значение по пътя към свободата – така мисля аз“, написа в поста си Ченалова.