Библиотека „Искра“ обяви фотоконкурс за Седмицата на бащата

38

Изложбата ще бъде открита в Деня на християнското семейство

Между 5 и 11 ноември в цялата страна за шеста поредна година ще се проведе Седмица на бащата – време, в което татковците ще могат „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца. Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, и най-вече от своите деца.

Общинска библиотека „Искра“ обявява фотоконкурс, посветен на Седмицата на бащата. Снимките могат да бъдат направени с всякакво заснимащо устройство, като техният сюжет трябва да е акцентиран върху общите преживявания на бащите с техните деца. Заявки за участие се приемат на електронен адрес: iskra_lib@abv.bg или на фейсбук страницата на библиотеката. Всеки участник може да изпрати до три снимки, придружени с трите имена и телефон. Крайният срок е 16 ноември.

Целта на Общинска библиотека „Искра“ е отново да провокира вниманието и чрез различни форми на дейност и контакт с децата и родителите да акцентира върху бащината роля за пълноценното развитие на детето. Фотоизложбата с най-представителните фотографии ще бъде открита на 21 ноември – Деня на православното семейство – от 17:30 часа.

Петър МАРЧЕВ