Беройски празник озари малчуганите от заралийското V ОУ „Митьо Станев“

47

Кампанията на клуба продължава с посещение на VI ОУ „Свети Никола“, която ще се състои на 19 май

Кампанията на ПФК „Берое“ „Да играем футбол в училище“ продължи с посещение в V ОУ „Митьо Станев“, което се превърна в един истински беройски празник. Гости на децата от училището бяха футболистите Алиун Фал и Божидар Пенчев, треньори от школата на клуба, треньорът на мъжкия отбор Иван Желев и изпълнителният директор Стелиян Попчев.

Домакините от V ОУ бяха подготвили специална програма, но истинското удоволствие бе желанието и радостта на децата от срещата с „Берое“. Играчите раздадоха множество автографи и направиха снимки за спомен. Всички деца участваха и в демонстративни игри.

Децата от I до IV клас получиха специална покана за срещата с „Локомотив“ – Пловдив, която важи за техен родител или придружител. Такава покана имат и децата от II ОУ „П. Р. Славейков“, с които играхме футбол през миналата седмица. Кампанията на клуба продължава с посещение на VI ОУ „Свети Никола“, което ще се състои на 19 май.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с ПФК „Берое“, са част от мерките ни за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата. Основните ни цели са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Освен това имаме желание за популяризиране на марката „Берое“ сред децата в града, както и да осигурим условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньори“, се казва в официална информация от „зелено-белия“ клуб.

(СН)