Беройки ще покажат Купата преди мача с „Монтана 2003“

58

Баскетболистките на „Берое – Стара Загора“ ще покажат на публиката спечелената първа Купа на България в клубната си история. Това ще се случи преди домакинския им мач от Адриатическата лига срещу тима на „Монтана 2003“, който надиграха във финала за трофея в събота вечерта в столичната зала „Триадица“ с 60:45.

Освен в Адриатическата лига два отбора ще водят и тази година битка за шампионската титла, която в последните два сезона бе печелена от „севернячките“ за сметка на „зелено-белите“.

Баскетболистката на „Берое – Стара Загора“ Теодора Динева бе избрана за Най-полезен играч – MVP, на финала и разкри какви са амбициите на тима до края на сезона: „Това е изключително сладка Купа, първа за мен, и много се радвам. Три години се опитвахме да я вземем, но все не можехме. Излязохме със страшно много желание. В защита много се старахме, не позволихме на противничките да се разиграят и затова поддържахме разликата през цялото време…“

Колкото до приза за Най-полезен играч беройката заяви: „Приятно усещане е да си MVP, но Купата е много по-сладка, защото знаехме колко много тренирахме и колко я искахме. След като най-накрая я получихме, гледаме само напред и към… следващи трофеи.“

Както казахме, спечелената Купа е първа в историята на „Берое – Стара Загора“, който има и няколко загубени финала. Заралийки са втори през 2016-а, 2018-а и 2019 г., а трети – през 2017 г.

(СН)