Беройка донесе балкански бронзов медал под Аязмото

79

Титла и още четири бронза спечелиха българските лекоатлети на закритата писта в Истанбул, Турция

Състезателката на старозагорския СК по лека атлетика „Берое“ Девора Аврамова бе част от щафетата 4х400 м, завоювала бронзов медал на Балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години на закрито. Надпреварата се проведе в Истанбул, Турция, а публиката в залата аплодира както състезателката от клуба под Аязмото, така и нейната бивша съотборничка Бояна Чепилева. Останалите от квартета, бягал за 3:58.73 мин., бяха Никол Андонова и Елена Георгиева, а ние трябва да припомним, че Девора Аврамова се позлати два пъти – на 1500 м и 3000 м, на Националния шампионат за юноши и девойки у нас…

Иначе златен и още четири бронзови медала спечелиха българските атлети от Балканиадата. Шампионската титла грабна Веселин Живков, който защити титлата си на 60 м. Той финишира за 6.83 сек. за успеха си.

Никол Андонова и Радин Вълчев станаха трети на 60 м с пр., Ариана Кузманова се приземи за бронз на троен скок, а Евгени Енев стана трети в овчарския скок.

Освен това „трикольорите“ имат още три четвърти места – Елена Георгиева на 400 м – 56.89 сек., Алекс Любенов на овчарски скок – 4.70 м, и Кристиан Патъров на 60 м с пр. – 8.01 сек., пета позиция на юношеската щафета 4х400 м (Веселин Живков, Радин Вълчев, Кристиан Патъров и Михаил Гаргов) – 3:28.89 мин., както и шесто място на Елица Тодорова на 3000 м – 10:30.88 мин. В коронната си дисциплина – 1500 м, Девора Аврамова влезе в Топ 10, девета е с 5:02.03 мин.

Иначе припомняме, че Денис Димитров от „Берое“ – Стара Загора, надделя над Петър Пеев от русенския СК „Кар мотор спорт“ в най-интригуващия сблъсък на Националния шампионат за мъже и жени в столичната зала „Асикс Арена“. Той затвърди реномето си на най-бързия българин в последните години, след като завоюва четвъртата си поредна титла на 60 м с 6.75 сек. Пеев, който водеше с една победа между двамата тази зима, стана втори с личен рекорд от 6.77 сек. Интересна беше и битката за третото място, за което се сблъскаха дебютантът при мъжете Антонио Иванов от софийския „Атлетик“ и най-бързият юноша Веселин Живков от „Академик“ – София. Иванов се наложи за бронза с 6.82 сек. срещу 6.85 сек. Антонио два пъти подобри най-доброто си постижение в дисциплината по време на състезанието, след като първо бяга 6.88 сек. в сериите и смъкна 0.03 сек. от резултата си отпреди десетина дни…

Георги ГЕРЕНОВ