„Берое“ U19 – с борбен „хикс“ срещу връстниците си от „Левски“

27

Футболният тим на „Берое“ U19 записа равенство – 1:1, при домакинството си на „Левски“ в последен двубой от Елитната група за годината. Двата тима изиграха борбен и равностоен мач, който бе решен през второто полувреме след две дузпи. Първо в 60-ата минута Атанас Йорданов бе съборен в пеналта след комбинация с Божидар Пенчев и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Пламен Крислов, който откри резултата. Десет минути по-късно и гостите получиха право да изпълнят наказателен удар, реализиран от Мартин Петков.

Така „Берое“ U19 има в актива си 14 пункта, но завършва полусезона с два мача по-малко.

В същото време заради влошената епидемиологична обстановка в страната и големия брой новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 в детско-юношеския футбол ръководството на Българския футболен съюз взе спешно решение да преустанови временно държавните първенства в Елитния юношески футбол до U15 и U17, както и надпреварата в турнира за Купа БФС. Решението, което бе взето след консултация с всички зонални и областни структури на футболния съюз, както и по препоръка на Медицинската комисия към БФС, влиза в сила от 13 ноември 2020 г.

Оставащите двубои в първенствата на U15, U17, както и провеждащите се турнири за Купа БФС за деца, юноши младша и старша възраст, ще се доиграят през пролетта на 2021 г.

Всички структури на БФС по места продължават да са в ежедневна връзка с регионалните здравни власти и са в готовност да предприемат допълнителни мерки, включително и временно спиране на първенствата и в останалите възрасти и групи в аматьорския футбол.

(СН)