„Берое“ ще играе приятелски мач с пловдивското „Локо“

28

Алиун Фал продължава да тренира на облекчен режим, според Херо му трябва месец да се присъедини към другите играчи

Утре, 23 януари, заемащият пето място в efbet Лига „Берое“ ще изиграе третата си контролна среща от зимната подготовка. Съперник в нея ще бъде съставът на „Локомотив“ – Пловдив, а срещата ще започне в 14 часа на спортната база край Бирената фабрика (бившия ст. „Локомотив“). До този момент „зелено-белите“ записаха победа и загуба в приятелските мачове, след като се наложиха с 3:0 над „Янтра“ и загубиха с 0:1 от „Етър“.

Заради изискванията и мерките за безопасност на двубоя няма да бъде допускана публика. Планирано е срещата да бъде излъчена на живо в клубния сайт и youtube канал.

Иначе старши треньорът на заралии Димитър Димитров сподели, че Алиун Фал се подготвя с „Берое“, но тренира индивидуално на облекчен режим, тъй като продължава да се възстановява от травмата си. Нападателят се контузи в края на миналата година в мача срещу „Царско село“.

Голаджията закъсня с присъединяването си към лагера на тима от Стара Загора, след което трябваше да бъде и карантиниран, тъй като е бил в контакт със заразен от коронавирус в родния Сенегал, където прекара празниците.

В зависимост от това как протича възстановяването му ще бъде преценено и кога ще започне нормални занимания със съотборниците си, но според Херо това няма да се случи в следващия един месец.

Виктор БОЙЧЕВ