„Берое“ – с отворено писмо до Българския футболен съюз

47

„ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД, представлявано от изпълнителния си директор Стелиян Попчев, изпрати отворено писмо до футболната ни централа относно действията и бездействията на делегата на футболната среща между „Миньор“ – Перник, и „Берое“ от турнира за Sezame Купа на България. В него се казва дословно: „ПФК „Берое“ публично изразява своето недоволство от действията, които за нас са по-скоро бездействия на делегата на футболната среща между „Миньор“ и „Берое“ от турнира за Купата на България – Владимир Андреев. Ние сме категорични в искането си този делегат да бъде изваден от системата на футбола завинаги. Прикриването, от негова страна, на извършени редица нарушения стимулират футболното хулиганство и толерират безнаказаността на насилието по стадионите и извършителите на тези деяния.

За нас делегатът Владимир Андреев категорично не е изпълнил своите задължения, записани в чл. 31, т. 3 от Наредбата за провеждане на първенства и турнири.

Какво имаме предвид:

  1. Неописани в доклада действия на служебно лице от отбора-домакин (на пистата, с бялото горнище от приложеното видео), който хвърля опасни за здравето предмети по гостуващата публика. Според нас това е директорът на „Стадиона на мира“.
  2. Неописани действия на диктора на стадиона, който си позволява да обижда публиката на „Берое“.
  3. Неописани обидни и нецензурни скандирания от публиката на домакините.
  4. Неописано хвърлени димки и факли от домакините, довели до спиране на играта.
  5. Неописани хвърляни опасни за здравето предмети – с последствия.
  6. Неописано потрошаването на МПС на гостуващите привърженици в района на стадиона.
  7. Неописана слабата организация по сигурността от страна на домакините, напротив – поставена е отлична оценка.

Всичко това е несвършена работа от страна на делегата, което извежда в заблуда не само органите на БФС, но и цялата футболна общественост.

Ние приемаме нашите наказания и за пореден път изразяваме своята позиция за нетолериране на хулиганството и агресията по стадионите.“

И сега внимание – отвореното писмо е придружено с видеоматериал, който безспорно доказва горните съждения. А когато фактите говорят, то Българският футболен съюз трябва да… действа, а не да си прави оглушки!

(СН)