„Берое“ смени „Улшспорт“ с „Яко“

64

Футболният отбор на „Берое“ – Стара Загора, ще играе с нова екипировка през Сезон 2022/23. Старозагорци сменят доставчика на фланелките си, след като в продължение на седем години разчитаха на немския концерн „Улшспорт“. През новата кампания отборът ще бъде обличан от друга немска фирма – „Яко“.

Иначе в петък следобед се проведе планираната среща между ръководството на „зелено-белите“ и феновете на тима. Тя беше инициирана от клуба и продължи около час. Във ВИП ложата на стадиона под Аязмото се получи ползотворна дискусия, като са били коментирани и целите пред отбора за предстоящата кампания. Старши треньорът на заралии Петър Хубчев за пореден път призова беройските фенове на тима за мощна подкрепа през Сезон 2022/23, който се очертава да е доста тежък за отбора предвид финансовата ситуация.

Към момента заралии все още не са картотекирали 16 играчи с професионални договори, а в понеделник, 11 юли, от 20:45 часа „Берое“ стартира в efbet Лига, приемайки „Ботев“ от Враца.

И като стана дума за фенове и финанси, може би е редно да споменем, че след загубения бараж с „канарчетата“ (1:2) Дисциплинарната комисия (ДК) на БФС глоби наставника на „зелено-белите“ Левон Апкарян с 400 лв., а клуба – за факли и нецензурни скандирания – с 1300 (300 + 1000) лв.

(СН)