„Берое“ преподписа с Тунгара и Сако

49

Футболният „Берое“ – Стара Загора, удължи договорите на двама от основните си играчи в тима. Това са Абубакар Тунгара и Умар Сако, които ще продължат да защитават цветовете на клуба и през следващия сезон.

„Всички от клуба под Аязмото пожелават на футболистите много успехи и победи с екипа на любимия отбор!“, се казва в нарочно прессъобщение, публикувано на официалната страница beroe.bg.

Тунгара и Сако се присъединиха към „Берое“ в началото на настоящия сезон и вече записаха по 13 участия до момента. Тунгара се разписа в последните два мача на тима – гостуване на столичния „Локомотив“ (0:3) и домакинството на благоевградския „Пирин“ (1:1). Сако от своя страна пък реализира в своя дебют със „зелено-бялата“ фланелка срещу „Пирин“ като гост (2:3).

Наскоро писахме, че изпитващият сериозни затруднения австрийски гранд ЛАСК – Линц, се е прицелил в бранителя на „Берое“ Умар Сако. Той е на 25 години, роден е в Кот д’Ивоар и играе като централен защитник. Преди да акостира под Аязмото, игра за катарския „Ал-Харатият“. ЛАСК пък изпитва сериозни трудности в настоящото първенство на Австрия и се намира на опашката в подреждането на 12-те отбора. Освен това тимът е допуснал близо 20 гола във вратата си и иска да заздрави защитата. Именно затова и един от приоритетите му е евентуалното привличане на качествен бранител…

(СН)