„Берое“ кръстосва днес бутонки с „Хебър“

21

Всеки футболен тим от елита ще получи по 85 топки Adidas Uniforia Euro 2020, брандирани с логата на тотализатора и efbet Лига

В последния си – трети, приятелски мач преди подновяването на футболния шампионат на еfbet Лига „Берое“ ще играе срещу пазарджишкия „Хебър“. Двубоят е насрочен за днес от 19 часа и отново ще бъде без публика заради новия коронавирус, но предаван пряко по beroe.bg и канал на youtube.com. Първата контрола с великотърновския „Етър“ „зелено-белите“ завършиха при нулев хикс, а във втората – разгромиха новака ЦСКА 1948 с 4:0.

В същото време за пета поредна година Министерството на младежта и спорта (ММС), Българският спортен тотализатор (БСТ) и Българският футболен съюз (БФС) подкрепиха футболните клубове от родния елит. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президентът на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 хил. лв., с които ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия Сезон 2020/2021.

От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското първенство по футбол, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в следващите дни. Получени бяха 4 оферти, като изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров.

Всеки тим от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и efbet Лига, а 106 ще бъдат използвани в треньорската школа към футболната централа. В сравнение с миналата година на отборите ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Министър Кралев изтъкна, че целта на тази помощ към отборите е те да бъдат поставени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Той изрази увереност, че това е една от предпоставките за интригуващи мачове във висшата футболна дивизия. Красен Кралев е категоричен, че сътрудничеството между ММС, БСТ и БФС в тази насока е ползотворно.

Любомир Петров изрази задоволството си, че продължава доброто партньорство между спортния тотализатор и футболния съюз. Той изтъкна, че БСТ ще получи площи за реклама по време на мачовете от шампионата.

От името на футболните клубове президентът на БФС Михаил Касабов благодари на министър Кралев и на изпълнителния директор на БСТ Любомир Петров за подкрепата.

Георги ГЕРЕНОВ