Бербатов донесе късмет на запален бероец и риболовец

581

Рекорден улов – „2 в 1“, записа в сметката си прославеният риболовец и запален фен на футболния „Берое“ Костадин Костов. На любимото му езеро „Загорка“ ден преди празничния 22 септември той удари 7.5-килограмов шаран, а преди това си направи снимка с един от своите любимци на терена Димитър Бербатов. За никого не е тайна, че бившият голмайстор на „Манчестър юнайтед“ и Висшата английска лига е изключително близък със „зелено-белия“ футболен отбор и често пребивава в Града на липите…

„Няколко дни преди паметния 21 септември бях уловил красив 5-килограмов шаран, който извадих доста лесно и реших отново да пробвам късмета си. В ранния следобед подновявах стръвта, когато видях Димитър Бербатов с треньора Косьо Мирчев да се разхождат край езерото…“, сподели Костадин Костов. Последвала молба за съвместно селфи, която футболната звезда начаса изпълнил, като фотото с приготвения за рибарски удар направил беройският наставник. Обърнали по някоя дума с Бербатов за футбол и любимия „Берое“, и… заметнал отново. Малко след това е последвал и така чаканият сигнал, че нещо едро е клъвнало: „Всички колеги усетиха, че работата отива на рекорд и ме наобиколиха. Само че борбата, която водих, не бе никак лека и кратка – точно час и половина се надхитряхме с рибата. В крайна сметка кантарът показа, че всичко си е струвало, слуката, която ми пожела Бербатов, е факт – огромен шаран, тежащ 7.5 кг. За тези, които разбират от риболов, ще добавя, че използвах въдица-фидер, повод – 0.18 и кука No 8, а стръвта беше от пресовани гранули“, допълни Костов. На въпрос опитвал ли е с друг вид улов на езерото „Загорка“, той се засмя и показа снимка със 105-сантиметров и тежащ 5 кг сом, който също като трофейните шарани е бил върнат обратно във водоема. И спомена нещо за 17 кг каракуда на един излет. Подбрал от нея за свои близки, а част от костеливата риба оживяла след…  едно денонощие в хладилника.

Шаранът-рекордьор „позира“ за снимка, след като си е намерил майстора

„Шаранът не е никак глупава риба, въпреки че мнозина наричат по-ограничените хора така. Заради уменията си под водата това е достоен противник и прави този вид риболов любим не само у нас, но и в чужбина. На езерото „Загорка“ има чудесни екземпляри, но те са доволно хранени от мостчето между малкия и големия водоем и да хванеш шаран над килограм и половина, е шампионско попадение. Иначе има хищни щуки и сомове, които могат да осмислят деня ти, но рибата на св. Николай и битката с нея си е класика“, категоричен бе бившият спортист, заменил успешно борбата с въдичарството. Костадин Костов не скри, че у тях рядко се консумира риба, въпреки че фризерът е пълен: „Обичаме да похапваме, но не сме чак толкова големи любители на рибните специалитети. Пък на мен „месарството“ ми е чуждо – снимка и обратно във водата!“.

Той обясни, че хобито му е по наследство от баща му, като сам разработва различни стратегии при своите излети. Запитан за куриози, не скри, че имало ден, в който е „напукал“… водните костенурки в „малкото“ езеро, където е хвърлял за щука. „Поне 7-8 се закачиха, явно бях улучил стръвта!“, каза през смях Костов. „Колкото до футболните ми пристрастия, то две мнения няма – само „Берое“, и дай Боже, Бербатов да последва примера на Божинов! Пък какъвто е кадемлия, имайки предвид шарана-рекордьор, то шампионската титла не ни мърда!“, заключи той.

Георги ГЕРЕНОВ