Безплатно ще се паркира в Павел баня въпреки новоочертаните паркоместа

136

Занапред жителите и гостите на град Павел баня ще могат да паркират автомобилите си напълно безплатно, без значение дали е за кратковременен престой или не. Няма да се заплащат паркоместата и пред хотелите, къщите за гости и квартири, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Въпреки необходимостта от допълнителни средства в бюджета няма да товарим хората с допълнителни разходи. До сега не се е заплащало, няма да се заплаща и сега въпреки направените редица подобрения в урегулиране на пътната инфраструктура“, заяви кметът Иса Бесоолу в отговор на запитвания от граждани, виждащи очертанията за паркоместа в града. По негово разпореждане за първи път в Павел баня започна очертаването на обособени места за паркиране. До сега такива в града нямаше и всеки водач на превозно средство паркираше, където пожелае, което често възпрепятстваше нормалното преминаване на автомобили, а и не рядко създаваше предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

„Най-ценен е човешкият живот и за да избегнем максимално пътни инциденти, вече сме очертали над 250 паркоместа. Те няма да се заплащат“, коментира кметът Бесоолу.

От Общината съобщиха още, че в Павел баня продължава полагането на плочки по тротоарите, както и прилежащите ремонтни дейности.

(СН)