Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат в УМБАЛ „Киркович“

32

Университетският диагностичен център по мамология при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, организира от началото на октомври профилактични прегледи за рак на гърдата. Те ще бъдат извършвани от специалист всяка сряда и петък от 14:00 до 15:00 часа в кабинет No 18 на Диагностично-консултативен блок, който се намира на първия етаж на болницата. Желаещите трябва предварително да запишат час на тел.: 0884 303 482.
От Университетската болница припомнят, че Центърът разполага с апарат за контактна термомамография (иновативен, високотехнологичен, лесно приложим, утвърден и напълно безвреден метод – без рентгеново облъчване).
Той е подходящ за: жени под 50 години, които са извън програмите за скрининг; жени с фамилна обремененост за рак на гърдата; жени, които приемат орални контрацептиви или са на хормонално-заместителна терапия; жени на възраст над 50 години за контрол на състоянието на гърдите между редовните мамографии.
Предимствата са, че прегледът се извършва без облъчване, методът е иновативен, безболезнен, лесен и бърз (10 – 15 мин.). Изследването с апарата за контактна термомамография се заплаща на касата на УМБАЛ „Киркович“.
(СН)