Безплатен градски тур разкрива скрити образи и символи на Стара Загора

242

Тази събота (18 септември) от 10:00 часа на езеро „Загорка“, южно от ресторант „Орфеида“ – на площадката с лодките, ще започне завладяваща обиколка „Образи и скрити символи“ от поредицата безплатни градски турове „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“.

Участниците в тура ще се потопят в магията на образите и знаците, ще чуят историята на някои от символите на града, ще се превърнат в откриватели на скрити послания. Отново за тях да подготвени и различни изненади, съобщиха организаторите от Община Стара Загора и Регионалния исторически музей. Партньор в това магично пътешествие ще бъде парк-хотел „Стара Загора“.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще е градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, на която в рамките на около час и половина ще помагат още двама вълшебни разказвачи Снежана Маринова, бивш директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и журналиста Стоян Стратиев.

Поради пандемичната обстановка местата за участие в безплатния градски тур са ограничени до 20. Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително по най-удобния за тях начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ No 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или на https://forms.gle/D5ZMeznppC5o4BQX6.

(СН)