Баскетдамите на „Берое Стара Загора“ приемат утре „Чукурова“ в Еврокъп

68

Междувременно „зелено-белите“ удариха РМУ и „Трешневка 2009“ като гости в Адриатическата лига

Баскетдамите на „Берое Стара Загора“ записаха пета поредна победа в Адриатическата лига за жени. „Зелено-белите“ се наложиха с 80:71 над РМУ – Бановичи, в Босна и Херцеговина.

Мачът бе изтеглен от седмия кръг в надпреварата, а с успеха състезателките от Града на липите увеличиха сериозно победната си серия.

Срещата бе доста по-оспорвана от тази в понеделник срещу „Трешневка 2009“ в Загреб, но и втора за малко повече от 24 часа за заралийските баскетболистки. Беройки водеха почти през целия мач и не допуснаха отборът на домакините да вземе превес, като на моменти разликата доближаваше 20-те точки. Ана Почек направи невероятен дабъл-дабъл с 20 точки и 21 борби! 19 пункта и 11 борби добави Бриана Люис, Виолина Кочева и Теодора Динева реализираха съответно 12 и 11 точки…

Старши треньорът на „Берое Стара Загора“ Таня Гатева коментира победата над РМУ – Бановичи, в среща от VII кръг на Адриатическата лига. Тя не пропусна да отбележи, че беройки изиграха два поредни мача като гост и се прибраха с две победи: „Стана много добър мач и двата отбора се представихме много добре. Моят тим победи заслужено. Имахме леки проблеми с пътуването до Босна и Херцеговина и не успяхме да си починем добре. Но се радвам, че победихме!“. Треньорът на домакините Горан Юрченко пък добави: „И двата отбора играхме отлично, поздравявам „Берое Стара Загора“, смятам, че направихме наистина добър мач. През първото полувреме се държахме, но през второто направихме твърде много грешки, което ни коства победата. Гостите се оттеглиха на почивката с малка преднина, но успяха да я подсигурят в третия период, за да може да удържат и в края.“

Малко преди това „Берое Стара Загора“ постигна четвъртата си победа в Адриатическата лига в отложен мач от петия кръг с 94:66 като гост на „Трешневка 2009“ (23:18; 23:16; 26:19; 22:13). „Зелено-белите“ бяха повече от убедителни от началото до края, като постепенно трупаха разлика. Те доминираха във всички показатели и се радваха на отличен процент успеваемост. Всички 12 състезателки на Таня Гатева взеха участие в срещата. Ана Почек регистрира пореден дабъл-дабъл с 21 точки и 11 борби, по 19 точки вкараха Теодора Динева и Бриана Люис.

Днес от 18 часа в своята зала „Стара Загора“ „зелено-белите“ посрещат турския гранд „Чукурова“ в Еврокъп. Гостенките разбиха като гост в последния мач тима на „Стамбул“ с 56:90.

В другия мач от групата „Боташспор“ домакинства по същото време на „А3 Баскет Юмео“ в зала „Мамак“ – Анкара, Турция…

(СН)