Баскетболният „Берое“ се подсили и с тежко крило/център от САЩ

94

Младият Николай Титков ще продължи кариерата си в плевенския „Спартак“

Американецът Трей Моузес е третото ново попълнение на баскетболния „Берое“ за Сезон 2019/20. Моузес ще навърши 22 години на 21 август, висок е 206 см и тежи 111 кг. Той може да играе на позиция 4 – т.нар. тежко крило, или като център. Родом е от Луисвил, щата Кентъки и завършва местната гимназия Eastern High School. През последните 4 сезона Трей Моузес се подвизава в Националното колежанско първенство на САЩ за тима на Ball State. Трей изиграва 132 мача за тима, в които играе средно по 25 минути на мач и записва по 8.6 точки, 6.9 борби и 2.1 асистенции. През това лято той е част от драфта на НБА, но не е избран…

За Трей Моузес идването в „Берое“ е първо излизане в чужбина в неговата кариера. Целият клуб му желае бърза аклиматизация и много успехи в новото предизвикателство със зелено-белия екип, се казва в нарочна публикация в клубния сайт. Ние пък припомняме, че преди него в заралийския тим бяха привлечени гардовете Деян Карамфилов и Реджър Дауъл.

Освен това младият Николай Титков няма да бъде повече част от „Берое“. През новия сезон той ще играе в плевенския „Спартак“. 20-годишният русенец бе част от старозагорския тим през последните 2 сезона, а през месец май спечели бронзов медал в Националната баскетболна лига с беройския екип. БК „Берое“ пожелава успех на Николай Титков в по-нататъшната му кариера.

(СН)