Баскетболният „Берое“ загуби от „Университатя“ – Крайова

45

След като срази в обновената Общинска спортна зала „Стара Загора“ румънския „Тимишоара“ с 57:53 в контрола, то баскетболният „Берое“ загуби втория си приятелски мач. Той отново беше с тим от северната ни съседка – крайовския „Университатя“, а заралии паднаха с 58:88. Умората в тима на домакините видимо бе налице и това си пролича в хода на целия двубой.

„Берое“ започна добре срещата, но въпреки това след няколко минути гостите успяха да поведат. В средата на частта „зелените“ изравниха, но до края „Университатя“ успя да поддържа макар и минимална преднина. В заключителните секунди гостите отбелязаха на два пъти и затвориха частта при 12:20 в своя полза. Далеч по-резултатни бяха вторите 10 минути на двубоя. И двата тима успяха да намерят правилния път към противниковия кош. За нещастие на старозагорци румънският тим продължи да бъде по-свежият на игрището. Това си пролича най-вече от няколкото успешни нападения в заключителните минути преди почивката. Така паузата в двубоя дойде при резултат 33:45.

След почивката умората в редиците на „Берое“ излезе на преден план. Домакините отстъпиха пред по-агресивната игра на своя опонент, а на този фон гостите наредиха и успешна стрелба от зоната на трите точки. В края на третата четвърт „зелените“ вече изоставаха с 28 точки от румънския си противник – 44:72. В заключителната десетка картината на терена не се промени съществено. Дистанцията в резултата се запази около 30 пункта, а последният гонг дойде при окончателното 58:88 в полза на „Университатя“.

Петър ПЕТРОВ