„Бал с маски“ открива новия оперен сезон на Старозагорската опера

49

Със спектакъла на операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди на 14 октомври от 19:00 часа Държавна опера – Стара Загора, ще открие новия си оперен сезон 2022/2023. Изборът на заглавието за официалното откриване на наситения със събития, премиери, престижни международни гастроли нов творчески сезон кореспондира с мотото на Старозагорската опера „Традиция и модерност“.

На 14 октомври зрителите ще се насладят на изкуството на блестящи солисти в главните роли – в ролята на Рикардо за първи път гостува тенорът с международна кариера Александър Шулц. Своя сценичен дебют на родна сцена ще направи в ролята на Амелия сопраното Таня Иванова, а в ролята на Ренато гостува световнопризнатият румънски баритон Йонуц Паску. В ролята на Оскар зрителите ще видят Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще бъде Даниела Дякова. Участват още солистите Валери Турманов, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Костадин Якшев, хор и оркестър на Държавна опера – Стара Загора.

Спектакълът ще дирижира Майкъл Енгелбрехт от Нидерландия, носител на Първа награда от VIII Международен конкурс за оперни диригенти Blue Danube/Bela Bartok (Стара Загора 2021). В момента е главен диригент на филхармония „Гелре“ в Арнем, Нидерландия.

(СН)