Балерините на „Дива Денс“ – със злато и сребро от международен конкурс

47

С поредното отлично представяне се завърна казанлъшката балетна формация „Дива Денс“ при ОДК „Св. Ив. Рилски“ от международния конкурс „Радост на брега“, който се проведе в Созопол. Във възрастовата група 11-14 години талантливите момичета с ръководител Теодора Василева с лекота грабнаха груповите първи места в направленията характерни и съвременни танци. В индивидуалната надпревара Нели Енева и Десислава Петрова са с първо и второ място в характерните танци, а Стефани Джурова завоюва златото в съвременните.

Във възрастовата група над 15 години балерините на „Дива Денс“ с ръководител Станко Танев също са с първи места в груповите танци в двете направления – характерни и модерни танци. Солата на Мария Попова и Антония Ваклинова окичиха момичетата със златни медали, а Ева Димитрова се класира втора в характерните танци. В съвременните танци дуетите Анна-Мария Танева – Антония Ваклинова и Мариана Кацарска – Мария Стоянова бяха отличени със злато и сребро.

За постигнати високи резултати бяха наградени и ръководителите на балета – Теодора Василева и Станко Танев. Това е един успешен финал на учебно-творческата година на формацията, както и награда за положените труд и старание по време на тренировките през цялата година.

Петър МАРЧЕВ